De juiste kettingzaag kiezen! Hoe doe je dat?

Met een gemotoriseerde kettingzaag zaag je hout, maar welke kettingzaag kies je voor welke klus? Na het lezen van dit artikel weet jij hoe je de juiste kettingzaag moet kiezen.

De juiste kettingzaag kiezen – Soorten kettingzagen

Kettingzagen onderscheiden zich in de aandrijving: elektrisch, benzine of accu en in het vermogen dat de kettingzaag heeft. Met meer vermogen en een groot zaagblad kun je grotere stammen zagen, wij hebben als nadeel dat ze meer brandstof verbruiken. Als je kleinere stammen gaat zagen, volstaat een kettingzaag met een kleiner vermogen en een kleiner blad.

Benzine kettingzaag
De meest populaire: Benzine kettingzaag
de juiste kettingzaag kiezen elektrische kettingzaag
Elektrische Kettingzaag (Met snoer)
de juiste kettingzaag kiezen accu kettingzaag
Accu kettingzaag (Snoerloos)

De Benzine Kettingzaag

kettingzaag benzine

Met een kettingzaag op benzine zaag je zwaar haardhout, struiken en ook bomen zonder dat je afhankelijk bent van een snoer. De benzine kettingzaag is populair en heeft over het algemeen veel vermogen. Het nadeel van de benzine kettingzaag is dat het benzine gebruikt en meer onderhoud vergt dan de elektrische en de accu kettingzaag.

De elektrische kettingzaag

kettingzaag elektrisch

De elektrische kettingzaag is met name geschikt voor het zagen van lichte haardhout en dunne struiken. Het heeft een snoer, dus je moet in de buurt van een stopcontact zagen. Elektrische kettingzagen maken in tegenstelling tot kettingzagen op benzine weinig lawaai. Ook hebben elektrische kettingzagen vaak minder onderhoud nodig dan kettingzagen op benzine.

De accu kettingzaag

De accu kettingzaag combineert eigenlijk de voordelen van de twee zagen, hij is snoerloos en heeft redelijk wat vermogen! Ook vergt de accu kettingzaag niet veel onderhoud en maakt hij ook niet veel lawaai. Je zou met een accu kettingzaag zelfs een boom kunnen wegzagen! Wel is het nadeel dat je een accu hebt die opgeladen moet worden, je kan dus niet zomaar de benzine bijvullen als bij een benzine kettingzaag.

De juiste kettingzaag kiezen – Algemene tips

Let bij het zagen met een kettingzaag altijd goed op de veiligsheidsvoorschriften. Zorg voor de juiste kettingspanning, een scherpe ketting en mits je een benzine zaag gebruikt de juiste brandstof en kettingolie! Draag altijd beschermende kleding om nare ongelukken te voorkomen!

Belangrijk!

Op www.detopproducten.nl vind je bijna dagelijks tips en product reviews! Zet daarom je notificaties aan en houdt de website in de gaten! Volg De Top Producten ook op Facebook en Instagram dit zou ik erg op prijs stellen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.