De voordelen van een externe SSD

Extra ruimte voor je laptop, PC of Game Console? De keuze voor een externe SSD lijkt dan een uitgemaakte zaak. Deze schijf is namelijk sneller en minder kwetsbaar dan een harde schijf en is beter dan een USB-Stick met bijvoorbeeld beperkte snelheid en capaciteit. Maar wat zijn nu de voordelen van een externe SSD en welke ssd’s zijn de beste? Dat lees je in dit artikel!

1. De voordelen van een externe SSD: De snelheid

Bij het gebruik van een externe harde schijf ben je soms uren bezig met het overzetten van bestanden, terwijl het gebruik van een SSD veel sneller gaat. Ook kun je door de snelheid direct vanaf je laptop op de SSD werken. De snelheid van de technologie maakt het mogelijk om direct op het apparaat te werken. Bij een harde schijf kan dit vaak niet!

2. De voordelen van een externe SSD: Betrouwbaarheid

Vergeleken met externe harde schijven zijn SSD’s ook erg veilig. In tegenstelling tot een harde schijf zitten er in een SSD geen bewegende onderdelen. Hierdoor is de SSD minder kwetsbaar voor bewegingen en vallen.

de voordelen van een externe ssd Het verschil tussen een HDD en SSD
Verschil tussen de HDD en de SSD; Foto afkomstig van Bien.nl

Een TOP SSD:

3. De voordelen van een externe SSD: Het formaat

Een externe SSD is in tegenstelling tot een externe HDD vaak kleiner. Dit zorgt ervoor dat je de schijf makkelijk overal mee naar toe neemt!

Nadelen?

Het ziet er rooskleurig uit voor de SSD als het draait om prestaties en andere factoren maar zitten er ook nadelen aan een SSD? In tegenstelling tot een Harde Schijf is de SSD vaak een stukje duurder dan een harde schijf. Heb je dus echt heel veel opslagruimte nodig, dan is het misschien handig om een externe harde schijf te kopen!


De beste externe SSD schijven:Alles op een rijtje:

Wat zijn de voordelen van een externe SSD?

De snelheid
Minder kwetsbaar
Vaak op klein formaat
Extra opslagruimte

Wat zijn de nadelen van een externe SSD?

De prijs per GB ligt vaak hoger dan bij een HDD

Volg DeTopProducten!

Volg DeTopProducten op Social Media zoals Instagram en Facebook, dit stellen wij zeer op prijs en wij houden jou op de hoogte van reviews, tips en meer!

Leave a Reply

Your email address will not be published.