mobiele aircooler in slaapkamer

Let hier op bij het kopen van een aircooler!

Om meer verkoeling te krijgen kun je kiezen voor een aircooler, maar hoe werkt zo een aircooler en waar moet je op letten bij de aanschaf van zo een luchtkoeler? Er zijn verschillende manieren om voor verkoeling te zorgen, zo zijn er ventilatoren, aircoolers en airco’s. Elk apparaat heeft unieke kenmerken zoals capaciteit, geluid en energieverbruik. Wil je meer capaciteit dan een ventilator maar wil je geen airco kopen, dan is een luchtkoeler de ideale optie.

Hoe werkt een luchtkoeler?

De luchtkoeler koelt de lucht met koud water, doordat de lucht die aangezogen wordt langs het koude water gaat daalt de gevoelstemperatuur en wordt de lucht in de ruimte vochtiger.

Bron: https://www.orientelectric.com/blog/air-cooler-buying-guide-tips-to-help-you-choose-the-right-air-cooler
DeTopProducten tip:
Als je de aircooler voor een aantal uren achter elkaar gaat gebruiken zet dan een raampje open zodat de ruimte niet te vochtig wordt.

Voor- en nadelen van een aircooler

Met de luchtkoeler moet je af en toe het waterreservoir bijvullen. De voordelen van een luchtkoeler zijn dat je hem in elke ruimte kan plaatsen, dat hij stiller, zuiniger en betaalbaarder is dan een airco. Een nadeel is alleen dat je niet de gewenste temperatuur van de lucht in kunt stellen.

Aircooler alternatief voor airco?

Ben jij iemand die gevoelig is voor droge lucht dan is een aircooler een goed alternatief voor de airco, de luchtkoeler is immers ook meteen een luchtbevochtiger maar omdat de aircooler de lucht vochtiger maakt werkt het minder goed bij benauwd weer. Bij een hogere temperatuur en een hogere luchtvochtigheid ervaar je dat de koeling van een aircooler minder is dan bij een airco.

Welke luchtkoeler moet je dan kiezen?

Dat hangt af van je eigen voorkeuren, wil je dat de aircooler automatisch na een bepaalde tijd stopt kies dan voor eentje met een timer en wil je niet steeds opstaan om de instellingen te veranderen dan is een aircooler met een afstandbediening een goede optie, er bestaan ook luchtkoelers met een ionisator hiermee zorg je voor frisse en gezonde lucht. Bedenk van tevoren in welke ruimte je het apparaat gaat gebruiken, hoe groter de ruimte hoe meer vermogen je luchtkoeler moet hebben. Vaak is het praktischer om één luchtkoeler te gebruiken met een grotere capiciteit, dan meerdere kleine aircoolers.

Wat is beter aircooler of ventilator?

Een aircooler is de betere optie als je iets meer verkoeling zoekt. Echter is een luchtkoeler vaak wel duurder in de aanschaf.

Wat is een luchtkoeler?

Een luchtkoeler of aircooler zorgt voor een fris windje, maar koelt een ruimte minder sterk af dan bijvoorbeeld een airco. Een luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs een koelelement met water wordt geblazen. De gevoelstemperatuur in een ruimte daalt daardoor met een paar graden en wordt vochtiger. Een aircooler is een prima alternatief voor een airco wanneer een ruimte slechts hooguit een paar graden koeler hoeft te voelen. Bron: Bol.com

Bronvermelding: https://www.kieskeurig.nl/Bol.com

Terug naar home

Total
0
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Previous Post
Klusser hangt brandmelder op aan plafond

Per 1 juli rookmelder verplicht! Waar moet je op letten?

Next Post
Blonde vrouw die een draagbare koelbox vasthoudt

Koelbox kopen? Zo kies je de juiste koelbox!