Slimme deurbel kopen? Hier moet je op letten!

Slimme deurbellen zijn populair

Slimme deurbellen zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Het is dan ook niet moeilijk te begrijpen waarom: deze handige apparaten bieden een heleboel voordelen, zoals beveiliging, gemak en comfort. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een slimme deurbel? In deze blogpost delen we een aantal belangrijke overwegingen.

Functionaliteit

Een slimme deurbel is meer dan een gewone deurbel

Een slimme deurbel is niet zomaar een gewone deurbel. Het is een slim apparaat dat verbonden is met je wifi-netwerk en allerlei extra functies biedt, zoals video-opnames, notificaties en communicatie met bezoekers.

Belang van nadenken over gewenste functies

Voordat je een slimme deurbel koopt, is het belangrijk om na te denken over welke functies je nodig hebt en welke niet. Wil je bijvoorbeeld een deurbel met gezichtsherkenning? Moet hij kunnen samenwerken met smart home-systemen zoals Google Assistant of Amazon Alexa? Moet hij een lange batterijduur hebben? Maak een lijstje van je wensen en eisen en zoek op basis daarvan een deurbel uit.

Beeldkwaliteit

Een van de belangrijkste functies van een slimme deurbel is de camera. Met deze camera kun je zien wie er voor de deur staat en beelden opnemen van wat er buiten gebeurt. Het is dan ook belangrijk om te letten op de beeldkwaliteit van de camera. Een goede camera heeft een hoge resolutie, bijvoorbeeld 1080p, en biedt een breed gezichtsveld zodat je het hele gebied voor de deur kunt zien. Sommige deurbellen hebben ook nachtzicht, zodat je ook in het donker beelden kunt opnemen.

Notificaties

Een andere belangrijke functie van een slimme deurbel zijn de notificaties. Als er iemand aanbelt of de bewegingssensor wordt geactiveerd, krijg je een melding op je smartphone. Het is belangrijk om te letten op de kwaliteit van deze notificaties. Zijn ze duidelijk en snel? Kun je meteen op de melding reageren, bijvoorbeeld door een bericht te sturen naar de persoon voor de deur?

Opslag

Een slimme deurbel neemt beelden op die je later kunt bekijken. Het is daarom belangrijk om te letten op de opslagmogelijkheden van de deurbel. Sommige deurbellen slaan de beelden lokaal op, bijvoorbeeld op een SD-kaartje, terwijl andere deurbellen de beelden opslaan in de cloud. Het voordeel van cloudopslag is dat je de beelden altijd en overal kunt bekijken, maar er zijn ook privacyrisico’s aan verbonden. Let daarom goed op de privacyvoorwaarden van de deurbel en kies voor een deurbel die bijvoorbeeld end-to-end encryptie gebruikt.

Installatiegemak

Een slimme deurbel kan een fantastische toevoeging zijn aan je smart home-systeem, maar het moet niet te ingewikkeld zijn om de deurbel te installeren. Het is daarom belangrijk om te kijken naar het installatieproces van de deurbel en of dit gemakkelijk te doen is. Veel slimme deurbellen zijn eenvoudig te installeren met behulp van een bijgeleverde handleiding, maar er zijn ook modellen die meer technische kennis vereisen.

Eenvoudige installatie kan belangrijk zijn

Als je niet technisch bent aangelegd, kan het verstandig zijn om een deurbel te kiezen die eenvoudig te installeren is. Kies in dat geval bijvoorbeeld voor een deurbel die draadloos is en op batterijen werkt, zodat je geen draden hoeft te trekken. Ook is het handig om te controleren of de deurbel compatibel is met de bestaande bedrading in je huis, mocht je een bedraad model willen aanschaffen.

Mogelijkheden om ingewikkelde installatie te voorkomen

Bij sommige slimme deurbellen kan het ook nodig zijn om een speciale hub aan te schaffen die verbinding maakt met het internet. Controleer daarom altijd of er extra apparatuur nodig is voor de installatie van de deurbel en of je deze zelf moet aanschaffen of dat deze bij de deurbel wordt geleverd.

Compatibiliteit

Als je al slimme apparaten in huis hebt, is het belangrijk om te controleren of de slimme deurbel compatibel is met deze apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld je slimme thermostaat of slimme verlichting koppelen aan de deurbel om zo nog meer functionaliteit te krijgen.

Merk en kwaliteit

Er zijn talloze merken die slimme deurbellen aanbieden, maar niet alle merken zijn even betrouwbaar. Het is daarom belangrijk om onderzoek te doen naar de kwaliteit en betrouwbaarheid van het merk voordat je een deurbel aanschaft. Zo kun je bijvoorbeeld reviews lezen op internet of kijken naar de garantie en service die het merk biedt.

Budget

Ten slotte is het belangrijk om een budget te bepalen voordat je een slimme deurbel aanschaft. De prijzen van slimme deurbellen kunnen namelijk behoorlijk variëren, afhankelijk van de functies en kwaliteit. Het is daarom belangrijk om te kijken naar je eigen wensen en eisen en te bepalen hoeveel je bereid bent om te betalen voor een slimme deurbel.

Hier zijn onze top 4 slimme deurbellen om je huis veiliger te maken

Ben je op zoek naar een slimme deurbel om je huis veiliger te maken? Geen zorgen, wij hebben al het harde werk al voor je gedaan. Hieronder vind je onze top 4 slimme deurbellen, zodat je snel en gemakkelijk de juiste keuze kunt maken.

Ring Video Doorbell Pro 2

De Ring Video Doorbell Pro 2 biedt uitstekende beeldkwaliteit en beschikt over geavanceerde functies, zoals aangepaste bewegingsdetectie zones en de mogelijkheid om mensen te detecteren. Met de ingebouwde Alexa-compatibiliteit kun je de deurbel ook gebruiken om je slimme huisapparaten te bedienen. De installatie is eenvoudig en er is geen extra hub nodig.

Voordelen

 • Uitstekende beeld- en geluidskwaliteit
 • Geavanceerde bewegingsdetectie
 • Eenvoudige installatie

Nadelen

 • Relatief duur
 • Abonnement vereist voor het bekijken van opgenomen beelden
 • Geen continue opnamefunctie

Google Nest Hello

De Google Nest Hello biedt ook uitstekende beeldkwaliteit en beschikt over gezichtsherkenning en geavanceerde bewegingsdetectie. De deurbel is eenvoudig te installeren en vereist geen extra hub. Met de ingebouwde Google Assistant kun je ook andere slimme apparaten bedienen.

Voordelen

 • Uitstekende beeld- en geluidskwaliteit
 • Gezichtsherkenning
 • Slimme geluids- en bewegingsdetectie
 • Continue opnamefunctie

Nadelen

 • Relatief duur
 • Abonnement vereist voor het bekijken van opgenomen beelden
 • Installatie kan wat complex zijn

Eufy Video Doorbell

De Eufy Video Doorbell biedt uitstekende beeldkwaliteit en heeft een breed gezichtsveld. Het beschikt over geavanceerde functies, zoals AI-gebaseerde gezichtsherkenning en bewegingsdetectie zones. De installatie is eenvoudig en er is geen extra hub nodig.

Voordelen

 • Betaalbare optie
 • Uitstekende beeld- en geluidskwaliteit
 • Slimme detectie
 • Lokaal opslaan van video’s zonder abonnement

Nadelen

 • Minder geavanceerde functies in vergelijking met andere slimme deurbellen
 • Vereist bedrading en kan daardoor lastig te installeren zijn.

Ring Video Doorbell 3

De Ring Video Doorbell 3 biedt uitstekende beeldkwaliteit en beschikt over geavanceerde functies, zoals aangepaste bewegingsdetectie zones en de mogelijkheid om mensen te detecteren. Met de ingebouwde Alexa-compatibiliteit kun je de deurbel ook gebruiken om je slimme huisapparaten te bedienen. De installatie is eenvoudig en er is geen extra hub nodig. Daarnaast is de Ring Video Doorbell 3 momenteel een van de populairste slimme deurbellen op de Nederlandse markt.

Voordelen

 • Uitstekende beeld- en geluidskwaliteit
 • Geavanceerde bewegingsdetectie
 • Eenvoudige installatie
 • Werkt met Alexa

Nadelen

 • Abonnement vereist voor het bekijken van opgenomen beelden
 • Minder geavanceerde functies in vergelijking met Ring Video Doorbell Pro

Met deze slimme deurbellen kun je er zeker van zijn dat je een hoogwaardig product koopt dat aan al jouw eisen voldoet. Of je nu op zoek bent naar uitstekende beeldkwaliteit, geavanceerde functies of eenvoudige installatie, er is altijd een slimme deurbel die bij jouw wensen en eisen past.

Conclusie Slimme deurbel kopen

Een slimme deurbel kan een handige toevoeging zijn aan je smart home-systeem, maar het is belangrijk om goed na te denken over welke deurbel het beste bij jou past. Let daarbij op de functionaliteit, beeldkwaliteit, notificaties, opslag, installatiegemak, compatibiliteit, merk en kwaliteit en budget. Door deze overwegingen mee te nemen in je beslissing, kun je een slimme deurbel aanschaffen die aan al jouw wensen en eisen voldoet.

Terug naar home

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Volg DeTopProducten

- Advertisement -spot_img
Recente berichten