Voorjaarsschoonmaak van je auto: 10 stappen voor een schone en glanzende auto

Nu de lente weer in aantocht is, is het tijd om je auto weer een grondige schoonmaakbeurt te geven. Het is niet alleen belangrijk voor het uiterlijk van je auto, maar ook voor de veiligheid en het behoud van je auto. In deze blog delen we 10 stappen voor een grondige voorjaarsschoonmaak van je auto, inclusief aanbevolen producten.

Stap 1: Buitenkant wassen

auto wassen met spons en autoshampoo

Begin met het wassen van de buitenkant van je auto. Gebruik een autoshampoo en een speciale washandschoen om krassen te voorkomen. Spoel de auto af met water en droog hem vervolgens af met een microvezeldoek. Aanbevolen product: Meguiars Ultimate Wash & Wax


De meest complete shampoo van Meguiars met carnauba wax en synthetische polymeren zorgt voor een diepe glans alsof de auto net in de wax is gezet. Tijdens het wassen van de auto wordt het vuil verwijdert en blijft er daadwerkelijk een wax-laag achter.

Stap 2: Velgen en banden reinigen

Reinig de velgen en banden grondig met een speciale velgenreiniger en een bandenborstel. Spoel de velgen en banden af met water en droog ze vervolgens af met een microvezeldoek. Aanbevolen product: Nanoglans PRO Wheel Cleaner


Nanoglans Wheelcleaner is een krachtige en effectieve reiniger die speciaal is ontworpen voor het reinigen van autowielen. 

Stap 3: Ramen schoonmaken

Cirkelvormige beweging om autoruit schoon te maken

Gebruik een glasreiniger en een microvezeldoek om de ramen van binnen en van buiten schoon te maken.

Hoe maak je een autoruit goed schoon?

  1. Verwijder eerst al het vuil en stof van de ramen met een zachte borstel of een schone doek. Dit voorkomt dat vuil tijdens het reinigen krassen op de ruiten veroorzaakt.
  2. Gebruik een glasreiniger en een schone, pluisvrije doek om de ramen schoon te maken. Spuit de glasreiniger op de doek en niet rechtstreeks op het glas om strepen te voorkomen.
  3. Maak de ramen schoon met de doek door cirkelvormige bewegingen te maken en ervoor te zorgen dat je alle delen van het glas bedekt.
  4. Gebruik een andere schone doek om eventuele resterende strepen of vlekken op het glas te verwijderen.
  5. Voor de buitenkant van de ramen is het mogelijk om een speciale ruitenreiniger te gebruiken die ook geschikt is voor auto’s. Deze kan worden aangebracht met een speciale ruitenwisser die aan een tuinslang wordt bevestigd, of met een sproeier die aan de auto zelf is bevestigd.

Stap 4: Interieur stofzuigen

Verwijder al het vuil en stof van de vloerbedekking, stoelen en kofferbak met een krachtige stofzuiger. Gebruik een kleine stofzuigermond om moeilijk bereikbare plekken te bereiken, zoals tussen de stoelen en in de naden van het dashboard. Aanbevolen product: CarSweep™ – Oplaadbare Autostofzuiger


Stap 5: Dashboard en interieur reinigen

Reinig het dashboard, deurpanelen, en alle interieurdelen. Gebruik een zachte microvezeldoek om krassen op het interieur te voorkomen.

Stap 6: Luchtroosters schoonmaken

Het schoonmaken van de luchtroosters van je auto is belangrijk om ervoor te zorgen dat de luchtstroom niet belemmerd wordt, waardoor de airconditioning optimaal werkt en je auto comfortabeler wordt om in te rijden. Bovendien draagt het bij aan een gezondere omgeving in je auto, omdat vuil en stof bacteriën en allergenen kunnen bevatten die slecht zijn voor je gezondheid.

Gebruik een speciale borstel om de luchtroosters schoon te maken en verwijder alle stof en vuil. Aanbevolen product: 15 Delige Car Care – Car Detailing Set voor Interieur en Exterieur


Stap 7: Interieur verfrissen

Gebruik een luchtverfrisser om een aangename geur in de auto te verspreiden. Kies voor een geur die bij je past en die niet te sterk is.

Stap 8: Stoelen en bekleding reinigen

Reinig de stoelen en bekleding met een speciale bekledingsreiniger, bijvoorbeeld van HG. Gebruik een borstel om hardnekkige vlekken te verwijderen en gebruik een stofzuiger om al het vuil op te zuigen.

Stap 9: Reinig de koplampen

A man cleaning car’s frontal headlights with microfiber cloth, car detailing concept.

Koplampen kunnen na verloop van tijd dof worden door vuil, stof en UV-straling. Dit kan invloed hebben op de helderheid van uw lichtbundels en daarmee op de veiligheid van het rijden in het donker. Gebruik een speciale koplampreiniger om de koplampen schoon te maken. Breng de reiniger aan op een doek en wrijf het voorzichtig in de koplampen.


Stap 10: Onderhoud van de ruitenwissers

Controleer de ruitenwissers en vervang ze indien nodig. Veeg de ruitenwissers schoon met een vochtige doek om vuil te verwijderen en de levensduur van de ruitenwissers te verlengen.

Voorjaarsschoonmaak auto: waarom is het belangrijk?

Een grondige voorjaarsschoonmaak van je auto is niet alleen goed voor het uiterlijk van je auto, maar ook voor de veiligheid en het behoud van je auto. Door deze 10 stappen te volgen, zorg je ervoor dat je auto er weer als nieuw uitziet en beschermd is tegen vuil en schade. Gebruik de aanbevolen producten om het beste resultaat te behalen. Vergeet niet om regelmatig onderhoud te plegen om je auto in topconditie te houden.

Terug naar home

Hoe maak ik de koplampen van mijn auto schoon?

Gebruik een speciale koplampreiniger om de koplampen schoon te maken. Breng de reiniger aan op een doek en wrijf het voorzichtig op de koplampen.

Hoe vaak moet ik mijn auto schoonmaken?

Het is aan te raden om je auto minstens één keer per maand te wassen en een grondige voorjaarsschoonmaak uit te voeren. Dit kan helpen bij het behoud van de waarde van je auto en het verlengen van de levensduur van de lak en interieur.

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Volg DeTopProducten

- Advertisement -spot_img
Recente berichten