Waarom een regenton een slimme keuze is

Waarom een regenton?

Een regenton is een uitstekende manier om regenwater op te vangen. Dit water kan bijvoorbeeld worden gebruikt om planten water te geven. Je bespaart leidingwater door water uit je regenton te gebruiken. Regenwater bevat ook bijna geen kalk. Dit is beter voor je planten en voorkomt dat er witte kringen op je potten ontstaan.

Subsidie voor een regenton

Regentonnen verminderen de belasting van het rioolstelsel. Hierdoor worden in sommige gemeenten regentonnen gedeeltelijk gesubsidieerd. Neem voor de aanschaf van een nieuwe regenton contact op met uw gemeente. Bekijk meer over subsidies voor een regenton

Hoe werkt een regenton?

De werking van een regenton is vrij simpel, dit is stapsgewijs hoe de meeste regentonnen werken:

  1. Regen valt op uw dak, stroomt in de goot en vervolgens door de regenpijp.
  2. Water komt de regenton binnen, hetzij rechtstreeks vanuit de regenpijp, hetzij via een omleider die u installeert.
  3. De regenton loopt langzaam vol. De meeste regentonnen hebben een capaciteit van tussen de 100 en 300 liter
  4. Je gebruikt het kraantje aan de onderkant van het vat om water af te tappen als dat nodig is. Vul een emmer of gieter met het water, of sluit een tuinslang of druppelirrigatiesysteem aan op de kraan.

Een overloop set voorkomt dat het vat overloopt door overtollig water weg te leiden van jouw tuin, om nog meer water op te vangen, sluit je de overloop aan op een tweede regenton.

De 10 best verkochte regentonnen

Hier zijn de top 10 best verkochte regentonnen op Bol.com! Of u nu op zoek bent naar een compacte regenton voor een kleine tuin, of een grote regenton voor het opvangen van veel regenwater, er is voor elk wat wils. Elk product is zorgvuldig geselecteerd op basis van klantbeoordelingen, prijs-kwaliteitverhouding en duurzaamheid. Bekijk de lijst en vind de perfecte regenton voor uw tuin!

Is een regenton rendabel?

Is een regenton het wel waard, dat vraag je je misschien af. Het opvangen van regenwater is goed voor het milieu. We drinken gemiddeld 120 liter water per persoon per dag. Bij warm weer loopt dit verbruik op tot gemiddeld 150 liter per persoon per dag. Vitens wil niet elk jaar meer grondwater oppompen om aan de stijgende vraag te voldoen. Dit heeft impact op onze bodem en het milieu. Doordat je door een regenton minder kraanwater verbruikt, hoeft er minder grondwater opgepompt te worden. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat de vraag naar drinkwater niet verder stijgt.

Regentonnen zijn dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw tuin en jouw portemonnee. Het is mogelijk om de investering van een regenton terug te verdienen, echter zal dit wel heel erg lang duren.

Waarom stinkt mijn regenton?

Vaak komt het regenwater eerst langs een tal van bacteriën tegen voordat het in de regenton komt. Bacteriën en de geur die ze afgeven wanneer ze zich voeden met algen, kunnen ervoor zorgen dat het water van je regenton stinkt. Je kunt een geur van rotte eieren of een sterke zwavelgeur opmerken. Stilstaand water kan ook algengroei en muggenplagen veroorzaken.

Is het regenwater slecht als het stinkt?

Regenwater “bederft” niet, dus regenwater zal technisch gezien niet slecht worden – dus hoewel het misschien slecht ruikt, is het niet per se “slecht”. Dit betekent echter niet dat het veilig is om te drinken, omdat stilstaand water een broedplaats kan zijn voor algen, schimmels en insecten. Daarom mag regentonwater alleen worden gebruikt voor gazons, kamerplanten en tuinen. Je planten zullen het niet erg vinden als het water een beetje raar ruikt.

Tips voor het schoonhouden van het regenwater in je regenton

Onderhoud jouw regenpijpen en dakgoten

Het regenwater dat in het vat wordt opgevangen, wordt rechtstreeks vanuit de regenpijpen en goten opgevangen. Als takken, dennenappels, dode bladeren en ander organisch materiaal zich in deze gebieden ophopen, worden ze rechtstreeks naar jouw regenton gedragen. Daarom is het van cruciaal belang om jouw dakgoten en regenpijpen schoon te houden.

Beperk de groei van bacteriën en algen

Regelmatig water in jouw regenton gebruiken is de beste manier om stinkend water en ophoping van organisch materiaal te voorkomen. Verplaats indien mogelijk ook uw regenwaterton naar een schaduwrijke plek. Bacteriën en algen groeien langzamer in gebieden waar weinig zonlicht is.

De oplossing voor een stinkende regenton:

Bio Recup LQD | Regenwaterrecuperatie Tank Onderhoud | 100% Biologisch | 946 ml

Als u algenvorming en stankoverlast in uw regenwatertank wilt voorkomen of bestrijden, dan is Bio-Recup LQD iets voor u!

Deze biologische vloeistof is speciaal ontwikkeld om de stank uit uw regenwatertank effectief aan te pakken en algvorming te voorkomen. Eenvoudig in gebruik en ruimtebesparend! Deze vloeistof is ideaal wanneer u een biologisch (onderhouds-) product voor uw regenwater tank zoekt.

Meer weten over het schoon maken en houden van een regenton? Bekijk deze uitgebreide blog van regenton.nu

Waar wordt regenton voor gebruikt?

Een regenton wordt gebruikt om regenwater op te vangen en te bewaren voor later gebruik, zoals voor het besproeien van planten en bloemen in de tuin of voor het wassen van auto’s. Het is een duurzame en milieuvriendelijke manier om water te besparen en de afhankelijkheid van drinkwater te verminderen.

Is een regenton rendabel?

Doordat je door een regenton minder kraanwater verbruikt, hoeft er minder grondwater opgepompt te worden. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat de vraag naar drinkwater niet verder stijgt.

Terug naar home

Related Articles

Leave A Reply

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Volg DeTopProducten

- Advertisement -spot_img
Recente berichten