Welke babyfoon is het beste? Hier moet je op letten!

Het kiezen van de beste babyfoon is lastige een beslissing voor elke ouder. Met zo veel opties op de markt kan het moeilijk zijn om te bepalen welke het beste bij jou past. Van video- en audiomonitoren tot slimme opties met extra functies, het is belangrijk om factoren als bereik, levensduur van de batterij en gebruiksgemak in overweging te nemen bij het maken van jouw keuze. In deze blog nemen we enkele van de beste babyfoons op de markt onder de loep en helpen we je beslissen welke het beste bij je past.

Wat is een babyfoon?

Een babyfoon is een handig apparaat waarmee ouders een oor of oog op hun kleintje kunnen houden, ook als ze niet in dezelfde kamer zijn. Er zijn een aantal soorten babyfoons beschikbaar. De meest simpele soort is een audiomonitor, waarmee je alleen de geluiden van je baby kunt horen, zoals huilen. Dan is er de videomonitor, met een camera, zodat je je baby op een scherm kunt zien. Sommige monitoren hebben zelfs extra functies zoals temperatuursensoren of nachtzicht. Met zoveel opties beschikbaar, kan het moeilijk zijn om de juiste te kiezen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een babyfoon?

Hier zijn een paar dingen die u moet overwegen wanneer u een babyfoon koopt:
 • Bereik: Overweeg hoe ver weg van de babykamer je zult zijn wanneer je de monitor gebruikt. Als je een groot huis hebt, zoek dan een monitor met een groot bereik.
 • Video of Audio: Beslis of je jouw baby wilt kunnen zien of alleen horen. Videomonitoren hebben een camera en laten jouw baby op een scherm zien, terwijl audiomonitoren alleen de geluiden van jouw baby laten horen.
 • Extra functies: Sommige monitoren worden geleverd met extra functies zoals temperatuurbewaking, nachtzicht en terugspreekmogelijkheden. Bepaal welke functies belangrijk zijn voor jou en zoek naar een monitor die deze heeft.
 • Levensduur van de batterij: Houd rekening met de levensduur van de batterij van de monitor, vooral als je van plan bent deze mee te nemen op reis.
 • Gebruiksgemak: Zoek naar een monitor die gemakkelijk in te stellen en te gebruiken is. Vermijd ingewikkelde monitoren met te veel knoppen en instellingen.

Welke babyfoon met camera is het beste?

Philips Avent Connected SCD923/26

Als beste getest door de consumentenbond
Babyfoon met camera en groot display

De Philips Avent Connected SCD923/26 babyfoon met camera kreeg in mei 2022 de titel “best getest” van de Consumentenbond. Hij beschikt over een beveiligd systeem en een full HD camera met nachtzicht en digitale zoom. De babyfoon heeft een groot 4,3 inch scherm en een lange batterijduur tot wel 12 uur. Het heeft ook extra functies zoals een thermometer, talkback-functie, slaapliedjes en een nachtlampje.

Voordelen
 • Overal je kleintje in de gaten houden door Baby Monitor+-app
 • Zing je eigen slaapliedjes in
 • Timerfunctie nachtlampje en muziekjes
 • scherp beeld (ook in donker)
 • app blijft draaien op achtergrond
 • heldere zoomfunctie
Nadelen
 • Je kan er maar 1 camera op verbinden

Welke babyfoon zonder camera?

Alecto DBX-85 ECO – Full Eco DECT Babyfoon 

Je zoekt naar een babyfoon die precies dat doet waar jij hem voor wil gebruiken. Die een veilige en zekere manier biedt om je kindje in de gaten te kunnen houden. Een apparaat zonder veel poespas, dat gemakkelijk in het gebruik is en een hoge kwaliteit koppelt aan een scherpe prijs. Kortom: gewoon een goede babyfoon waar je op kan vertrouwen. Dan kies je voor de DBX-85 ECO. Niet voor niets een van de meest gekochte babyfoons van Nederland.

Voordelen
 • Gebruiksvriendelijk
 • Goede prijs/kwaliteit
Nadelen
 • Geen camera

Top 10 best verkochte babyfoons

Om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen, heeft Bol.com een lijst samengesteld met de top 10 babyfoons die momenteel beschikbaar zijn.

Bekijk de Top 10

Terug naar home

Volg DeTopProducten.nl op Social Media

Related Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Volg DeTopProducten

- Advertisement -spot_img
Recente berichten