Zwak signaal? Dit zijn de beste Wifi Repeaters

WiFi-repeaters worden ook wel “repeaters” of “(wireless) range extenders” genoemd. De wifi-repeater stuurt het huidige wifi-signaal door naar een grotere afstand. Wil je toch gebruik maken van wifi achter de tuin en of op een andere verdieping dan kan dit apparaat handig zijn.

Wat is een Wifi Repeater?

Zoals je zou verwachten, versterk je met een wifi-repeater wifi-signalen. De router in je huis heeft een ingebouwd access point dat signalen kan versturen via radiogolven, dit is een draadloos internetsignaal.

Het signaal van het access point wordt naar je tablet, laptop of smartphone gestuurd, waarna ze een reactie sturen. Hiermee wordt uw draadloze internetverbinding tot stand gebracht. Het probleem is vaak dat je wifi signaal niet overal komt of erg verzwakt is. Dit komt door een aantal factoren zoals afstand of bijvoorbeeld dikke muren.

De wifi repeater zorgt ervoor dat je overal in huis een sterk wifi signaal kunt ontvangen. Een wifi repeater vangt het draadloze signaal van je router op en stuurt het verder. Hetzelfde signaal wordt dus eigenlijk door de repeater nog een keer verzonden.

Voor- en nadelen van een Wifi repeater

Een repeater is een vrij goedkope oplossing om overal in je huis een sterk signaal te hebben echter zitten er een aantal nadelen aan. Omdat de Wifi repeater het signaal niet tegelijkertijd kan ontvangen, versterken en doorsturen, kan het voorkomen dat je internetverbinding juist nog trager of minder stabiel wordt. Daarnaast installeer je een wifi repeater alleen op een plek waar je wifi signaal nu nog voldoende is. Heb je bijvoorbeeld op zolder helemaal géén signaal, dan creëer je dat ook niet met een wifi repeater.

Alternatieven:

Een wifi repeater kan heel erg handig voor je zijn als je je signaal wilt versterken, er zijn tevens ook andere oplossingen.

Powerline adapter

“Met powerline adapters, ook wel homeplugs genoemd, heb je eenvoudig overal in huis internet. Plaats één adapter bij je router of modem en sluit deze aan via een netwerkkabel. Een andere adapter plaats je bijvoorbeeld op een andere verdieping of zolder. Deze communiceert via het stroomnet met de adapter bij de router. Je hebt minimaal twee adapters nodig om een verbinding te maken.” Tekst van Bol.com

Multiroom Wifi Systeem

“Een Multiroom Wifi systeem, ook wel wifi mesh genoemd, biedt een uitstekende oplossing voor al je netwerkproblemen. De set-up bestaat uit minimaal twee gelijkwaardige stations/nodes of satellieten die constant draadloos met elkaar communiceren en zo een betere wifi dekking geven dan een normale router. Omdat ze onderling communiceren wordt je ook automatisch verbonden met het sterkste wifi station. Hierdoor ervaar je geen haperingen als je door je huis heen loopt. Wifi 6 is hierin ook mogelijk.” Tekst van bol.com

1. De beste Wifi Repeaters: TP-Link RE200 – wifi versterker €26,30 – Basis netwerktaken

Totale wifi-snelheid: 750 Mbps | wifi-band: Simultaneous Dual-band | wifi-standaard: wireless AC

TP-Link RE200 - wifi versterker / wifi repeater / range extender

De TP-Link RE200 is een (wireless) range extender voor basis netwerktaken. Met deze wifi versterker vergroot je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk. Zo helpt de range extender “dode zones” te elimineren. De RE200 maakt gebruik van de snelle Wireless AC wifi-standaard waardoor hij gecombineerde draadloze snelheden kan leveren tot 750 Mbps, waarvan 300 op de 2,4 Ghz frequentieband en 450 Mbps op de 5 GHz frequentieband.

Voordelen
 • Geschikt voor streamen.
 • Geschikt voor basis online gamen.
 • Mogelijkheid voor bekabelde aansluiting.
 • Prijs
Nadelen
 • Niet geschikt voor meerdere apparaten met intensief internetgebruik.

2. De beste Wifi Repeaters: TP-Link RE450 – wifi versterker – Geschikt voor intensieve netwerktaken! €57,95

Totale wifi-snelheid: 1750 Mbps |Wifi-band: Dual-band | Wifi-standaard: Wireless AC

TP-Link RE450 - wifi versterker / wifi repeapter / range extender


Deze repeater maakt gebruik van de snelle Wireless AC WiFi-standaard, die een totale draadloze snelheid van maximaal 1750 MB per seconde mogelijk maakt, waarvan 450 in de 2,4 GHz-frequentieband en 1300 Mb / s in de 5 GHz-band. Dit maakt deze repeater uiterst geschikt voor intensievere taken en meerdere taken tegelijkertijd

Gigabit bedrade snelheid

Via de Gigabit ethernet-aansluiting van de RE450 voorzie je bedrade apparaten zoals Blu-ray® spelers, game consoles, laptops/PCs of smart TVs van een krachtige bedrade verbinding.

Snelle positionering dankzij de intelligente signaalindicator

Het intelligente signaal lampje kan helpen om de beste locatie voor plaatsing van de extender te vinden.

Voordelen
 • Geschikt voor intensieve taken zoals 4K streamen
 • Geschikt voor meerdere apparaten
 • Prijs/kwaliteit
Nadelen
 • Groot van formaat

3. De beste Wifi Repeaters: AVM FRITZ! Repeater 2400 – Wifi versterker – AC – 2400 Mbps €79,95

AVM FRITZ! Repeater 2400 - Wifi versterker - AC - 2400 Mbps

Deze Wifi Versterker is een topper, de Fritz! repeater is geschikt voor woningen met meerdere devices en intensieve taken. Deze range extender maakt gebruikt van de snelle Wireless AC wifi-standaard. Hierdoor zijn gecombineerde draadloze snelheden (op de 2,4 GHz en 5 GHz wifi-band) mogelijk van maximaal 2400 Mbps. Tevens geeft deze versterker de mogelijkheid om eenvoudig apparaten aan te sluiten via de netwerkkabel.

Voordelen
 • Eenvoudige installatie
 • Uitmuntende prestaties
 • 2,4Ghz en 5Ghz
Nadelen
 • Groot van formaat

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op! Volg DeTopProducten op Instagram en Facebook, zo blijf jij op de hoogte!

Leave a Reply

Your email address will not be published.